În 2009 mai puțin de 1% din România era strict protejată. În anul 2019 acest procent s-a apropiat de 2%, grație eforturilor depuse de diverse asociații ce luptă pentru protejarea mediului.
Daca si ție îți pasă, vom putea mări împreună procentul de suprafață protejată a României.
România are nevoie de tine, pentru crearea unei rețele coerente de arii naturale protejate și coridoare ecologice care să asigure conservarea tuturor speciilor de floră și de faună autohtonă.
Orice persoana fizică cu vârsta peste 18 ani care în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2019 achiziționează unul dintre cele trei pachete promoţionale din farmaciile și magazinele partenere va ajuta asociația "Agent Green" să continue campaniile de protejarea pădurilor şi a mediului înconjurător din România.
În acest sens pe ambalajul pachetelor promoţionale este afișat un mesaj de informare pentru consumator referitor la campanie:
FELICITĂRI! AI DEVENIT DONATOR DE OXIGEN ȘI VEI CONTRIBUI ASTFEL LA PROTECȚIA MEDIULUI ȘI LA CONSERVAREA BIODIVERSITĂȚII DIN ROMÂNIA.
Sugerează-i angajatorului tău să se alăture campaniei. Povestește-i despre ceea ce ne propunem și haideți să contribuim împreună la salvarea pădurilor din România.
Este nevoie de cât mai multe companii care să adere cauzei "Donează Oxigen". Pentru detalii te rugăm accesează pagina Companii participante.
Este momentul ca fiecare companie responsabilă să contribuie la salvarea pădurilor.
Proiectul Donează Oxigen* este o campanie de solidaritate prin intermediul căreia companiile pot contribui la salvarea ultimelor păduri seculare și virgine, stoparea tăierilor ilegale și este primul proiect de tip sindicalizat din România (care uneşte forţele mai multor companii, din domenii diferite) pentru protejarea mediului natural.
Pentru detalii te rugăm accesează pagina Companii participante.
* Identitatea vizuală a campaniei poate fi pusă la dispoziţia oricărei companii doreşte să se alăture proiectului. De asemenea, site-ul www.doneazaoxigen.ro poate fi un canal de comunicare utilizat de către toate entitățile (companiile) dornice să se implice în acest proiect.
Încă un pas înainte: una din solicitările de la "Marșul pentru Păduri" a devenit proiect de OUG. Este vorba de 300 de sisteme video care vor fi instalate în 11 județe la ieșirea de pe drumurile forestiere. Scopul lor este de a monitoriza orice cantitate de masă lemnoasă care iese din pădure.
Sistemele de supraveghere video vor fi amplasate în zonele cu risc ridicat în ceea ce privește tăierile ilegale. La alegerea zonelor s-a luat în calcul suprafața de pădure din fiecare județ, volumul exploatat și transportat, precum și cuantumul tăierilor ilegale identificate.
ONG-ul Agent Green anunță finalizarea plantării de puieți în Valea Vâlsanului, la poalele Munților Făgăraș.
Grație susținerii primite din partea companiei Prisum International, Agent Green a reușit să crească suprafața plantată la trei hectare, aproximativ șase stadioane de fotbal.
În plus, datorită angajamentului luat prin contract de către autoritățile locale, puieții plantați în luna noiembrie 2020 în munții Făgăraș nu vor fi tăiați niciodată. Zona plantată devine strict protejată, procesele naturale fiind singurele care vor continua să modeleze acești versanți după ce asociația Agent Green va termina eforturile de reconstrucție ecologică.
"Masacrul din Carpați" este un film de Alina Teodorescu și Sorin Drăgoi produs și difuzat la Televiziunea Bavareză (Bayerischer Rundfunk).
Documentarul publicat și pe YouTube cu subtitrare în limba româna folosește informații furnizate de Gabriel Păun (Agent Green) și Horea Petrehuș care luptă de ani de zile împotriva defrișărilor din România.
Investigații ca la carte scot la lumină drama din ariile protejate ale Romaniei și riscurile la care se expun cei care vor să scoată adevărul la lumină.