Dacă toată istoria planetei ar fi comprimată într-un singur an, omul ar construi primele unelte pe 31 decembrie la ora 23:45.
Cu aproximativ câteva secunde înainte de ora 00:00, secunde ce reprezintă ultima sută de ani, omul a defrișat peste 70% din pădurile de odinioară.
Timpul nu curge în favoarea noastră.
În arcul Carpaţilor se află cea mai mare zonă împădurită, compactă din Europa Centrală. Aproximativ o treime din suprafaţa României – 6,6 milioane de hectare – e acoperită de pădure.
Insă în România 3 hectare de pădure/oră sunt degradate!
Mai multe ONG-uri au cerut în repetate rânduri stoparea tăierilor ilegale, conservarea parcurilor naționale și protejarea ultimelor păduri virgine.
Avem nevoie de păduri ca de aer și avem datoria de a le proteja. De aceea am lansat campania:
Donează Oxigen.
România are nevoie de tine.
Caută produsele cu sigla "Donează Oxigen" si contribuie la salvarea pădurilor din România.
Produse care participă în campania DoneazaOxigen.ro sunt suplimentele alimentare Himalaya: Liv 52 și Cystone.
Pentru fiecare pachet promoțional cu sigla "Donează Oxigen", compania Prisum Healthcare acordă asociaţiei Agent Green, beneficiarul sponsorizării, câte 1 (un) RON pentru fiecare unitate/pachet promoțional vândut. Sumele aferente sponsorizării vor fi utilizate de "Agent Green" în scopul protecției pădurilor din România.
Asociația "Agent Green" are ca scop protejarea pădurilor şi a mediului înconjurător prin campanii pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri, interzicerea exploatărilor forestiere in parcurile naționale si protejarea pădurilor virgine.
Planeta are limite, la fel și resursele pe care le oferă. Acestea trebuie îngrijite, nu epuizate. Trebuie să lucrăm cu natura, nu împotriva acesteia. Schimbarea pozitiva va aparea doar dacă fiecare om și fiecare companie va conștientiza această situatie si va acționa pentru a deveni parte din schimbarea necesara.
Campania "Donează Oxigen" se desfășoară în farmaciile și magazinele din România care comercializează pachetele promoționale participante.
Identitatea vizuală a campaniei poate fi pusă la dispoziţia oricărei companii doreşte să se alăture proiectului. Pentru detalii te rugăm accesează pagina Companii participante. Regulamentul campaniei "Donează Oxigen" este disponibil aici.
Organizația Agent Green a lansat raportul anual care cuprinde acțiunile și proiectele executate în anul 2022. Fiecare dintre noi trebuie să aibă o imagine de ansamblu a stării României noastre de azi. Pentru Agent Green nu a fost deloc un an ușor, dar prin forța comunității au reușit să producă și schimbări pozitive.
Felicitări tuturor celor care au contribuit pentru fiecare victorie din aceste pagini! Agent Green vă mulțumește dincolo de cuvinte!
Gabriel Păun, activist de mediu și fondatorul Agent Green, a transmis la TEDxCluj 2023 lecții puternice despre determinare și implicare în schimbarea pe care o dorim în lume.
El a arătat că nu există limite atunci când vine vorba de provocările pe care le întâmpinăm. A insistat asupra importanței răbdării și consecvenței în demersurile noastre pentru schimbare. Ne-a amintit că înțelegerea adâncă a problemelor este cheia către soluții durabile și a evidențiat că pentru a face schimbări reale este necesar curajul de a te ridica împotriva status quo-ului. În plus, prezența adorabilă a cățelușei Silva alături de el pe scenă i-a adus acesteia premiul pentru cel mai simpatic speaker.
Să continuăm așadar să fim motivati și să acționăm pentru o lume mai bună pentru toți!
Dacă problema nu este văzută atunci ea nu există. Iar autoritățile fac tot ce pot ca să oprească adevărul să iasa la lumină. Autoritățile spun că nu se mai taie așa de mult. Dar abuzul continuă chiar în ultimele păduri care mai stau în picioare, adică pădurile primare și seculare aflate în arii protejate.
În acest montaj Gabriel Păun de la Agent Green a mers alături de Anna Deparnay-Grunenberg (europarlamentar) în aria protejată Natura 2000 Munții Făgăraș. Administrația silvica a încercat să-i intimideze și să le blocheze accesul în pădure. Ce au găsit este un munte întreg cu păduri virgine devastate. Păduri care ar fi putut intra în catalogul național al pădurilor virgine dar care acum sunt străpunse de un drum care a devastat un întreg ecosistem.